29 Eylül 2013 Pazar

Rengo

Standart hayatın dışına çıkmak,

Artık yağmurlar da başlar, toprak güzel kokar. Bilirsin kafamın ne kadar karışık olduğunu. Seninleyken sevdiğin ama nasıl yaşandığını bilmediğin bir yerde, yurdundan uzakta biri gibi hissedilebiliyor. Orada birbirini anlamaya çalışırken iyi vakit geçiren insanlar gibiyiz. Şu an başka bir dünyadayım ama çok uzakta değil. Burada bir Renk var; içinde bütün renklerden bir parça taşıyor, herkesi gülümsetiyor. Senden biraz daha açık, senin kadar sıcak. Bazı duyguları hiçbir zaman bilemeyebiliriz. Kocaman bir soru işareti yanı başımıza çöreklenebilir. Olsun, birazcık yalan söyleriz, azıcık kasar küçük numaralar yapar Yokyer'de hiçolmadı deriz. Yara izleri bir yere kadar güzeldir. Ginseng içkisi olsa da içsek.


oradan kendine bakmak

Sana toprak kokusunu duyumsatamadım. Kafam çok karışık, tahmin edersin. İnsan zaman zaman dünyada başka hiç kimse kalmadı zannediyor ama her zaman bir tokatlayan çıkıyor. Başbaşayken kaynattığımız zamanlar yabancı ellerde, anadilini konuşan biriyle karşılaşmak gibi. Şu an başka bir dünyadayım ama çok uzakta değil. Burada bir Çınar var; sıcaktan bunalmasalar bile herkes gölgesinde. Artık isimsiz bir şarap alıp kayalıklara da inemeyiz. Kıvrana kıvrana 100 numara arayamayız. Olsun, gene de güneşte kavrulurken serinleyecek bir gölge bulabiliriz. Olmazsa kendi gölgelerimize mülteciler alır iyilik yaparız. Ginseng içkisi olsa da içsek.


ya da bakmamak

Koskoca bir ağacı besleyebilecek bir avuç toprak bıraktım geride. Kafa mafa kalmadı, herkesin aynı anda konuştuğu bir kalabalıkta susmak gibi aklımdakiler. Anadilimizi bile kendimiz yarattığımız bir ülke kurabiliriz ama dışarıdan istila edilmesi bir yana, düşmanla işbirliği yapıp kapıları içeriden açan hainler çıkabilir. Sana en yakın kişi zaaflarını da en iyi bilen kişidir ya hani... Yara açmak bir yana, içinde ne var ne yoksa boşaltılıyor. Şu an başka bir dünyadayım ama çok uzakta değil. Burada bambaşka bir Işık var, insanların gözlerini kamaştırıyor. Gözlerini kapatıp eve gitmek, usulca... İçinde olmak. Olsun, gene de en iyi sen anlarsın, bir ileri bir geri adım atsak da. Ginseng içkisi olsa da içsek.






3 yorum:

  1. Ginseng iyi adaptogen,standart saatlerden ve tek yönlü yollardan çıkıp kendimize bakalım toprak kokusuyla.Yazında toprak var,yaşamın ve ölümün sahibi toprak.Veee iyi ki okudum yarın olmadan.Flaneur olup hikayelerde salınmak ne hoş.Bu arada Felsefe Popisi'ndeki son yazı Yaşamın ve Ölümün Matematiği.Tanbay'ın matematiğinden değil en azından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Felsefe Popisi'ndeki son yazı o değil artık, Clementine yazısı geldi, o da güzel. Tanbay'ın matematiğini bilmiyorum.

      Sil
  2. Teşekkür etmeyi unuttum,bir önceki yazıdaki fazla olan yorumlarımı silmişsin.:)

    YanıtlaSil

İzleyiciler