12 Ekim 2013 Cumartesi

Tam Bir Geri Zekâlısın

Gölgesini değil kendini sevdi
Narkissos'un hiç kimseye, hiçbir şeye ihtiyacı yoktu
Half life
Birinin içine girebilmen için
Bir insanı içine alabilmen için
Bir insanın seni içine alması için

Bilebilseydik umut etmeye gerek kalmadan
Closer
Yaşayabildin mi şimdiye kadar sadece kendin için
Gördüğüne de inanma
Gözlerini kapa

Ötekini üzmeden
Kimsenin karanlığını bilmeden
Beklentisiz bir insan haline nasıl gelinir?






9 yorum:

  1. Ötekini üzmeden beklentisiz biri olmaya çalışmak,''Yanlış hayat doğru yaşanmaz.''sözünü hatırlattı.Birinin içine girebilmek ise yanlış hayat ile doğru yaşama arasındaki tarih meleğinin edasıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Yanlış hayat doğru yaşanmaz" sözünü anlayamıyorum. "Psikopatlar cinayet işlesin" gibi anlamlara mı geliyor yani (belki de "böyle gitmez, önce kendi hayatını düzelt" denmek isteniyordur). Tarih meleğini de ilk defa duydum (talih kuşu geldi aklıma).

      Sil
    2. Yanlış hayatı doğru yaşamaya çalışmak, tadı kötü bir pastanın üzerindeki gösterişli süsler gibi bir şey sanki.Bu da göreceli,tadı iyi pasta yanlış hayat,süsler doğru yaşama ya da tersi.Bir de ilk kendimizi düzeltmekten başlarız çoğu zaman lanet olası hayat bir gün dahi değişmedi.

      Sil
    3. Düzeltmen gereken bir şey varsa (ki bu yanlış olduğunu düşündüğün bir şeydir) düzeltirsin zaten. Pastanın tadı kötü görüntüsü güzelse yemez bakarsın (tersi durumda gözlerini kapayıp yemek tuhaf bir analoji oluyor), Tadı da görüntüsü de güzel olanı yapanlar mutlaka vardır yakında bir yerlerde.

      Sil
  2. Bir de birinin içine girebilmen için ve bir insanı içine alabilmen için güç farkı önemliymiş;yeni öğrendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neye göre, kime göre güç farkı, ne ile neyi dengeliyoruz. Hayatta en ilgisiz gözüken şeyler yan yana gelebiliyor (mesela gönül ota da konabiliyor boka da).

      Sil
    2. Kesinlikle,neyi ne ile dengelediğimiz,ya da güç farkının göreceli olması umut vericiydi ''İlkelere biraz ters bir durum var.''dedi.İlkelerin referans noktası belli değil mesela ama ne kadar hükmediciler.Hesapsız hislerime karşı ketum güç farkı.

      Sil
    3. İlkeler, geometrideki aksiyomlar kadar değişmez olmamalı. İnsan sürekli farklılaşan bir atmosferde yaşıyor; bir aydınlık bir karanlık, bir soğuk bir sıcak, aniden rüzgar esip fırtına çıkabiliyor ya da sıcakta kavrulabiliyoruz. Havanın rengi bile insanın psikolojisini değiştirebiliyor. İlkeler esnek olmalı. Tabii başka bir durumun bahanesi olarak sunulmuyorsa... Hesaplı his olur mu bilmiyorum ama duvara toslandığında biraz anlayışlı olmalı, hem kendine karşı hem duvara karşı.

      Sil
  3. Duvara karşı anlayışlıyım,onu incitemem.Yazdıkların arasında kendime sormaktan kaçtığım ve kaçacağım bir soruyu yüzeye çıkarmışsın.Kan kusup kızılcık şerbeti içtim derim ben de.Hesaplı his olmaz elbette,ukalalık etmişim.Başa dönmekten korkan Virginia Woolf ceplerine çakıl taşları doldurur ve acısını ilk defa kendi iradesiyle bitirir,bu kendi için değildi lakin.

    YanıtlaSil

İzleyiciler